KAZO-PLAN Bt. 8900 Zalaegerszeg, Berzsenyi u. 17. Tel.: +36 92 950 540, +36 20 389 4948  E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


 

Épületgépészeti tervezés

Cégünk vállalja családi-, társasházak, iroda-, raktárépületek, ipari létesítmények, oktatási intézmények és egyéb épületek teljes körű épületgépészeti tervezésének minden fázisát:
  • előkészítő tervezés
  • tender tervek
  • engedélyezési tervek
  • kivitelezési tervek
  • megvalósulási tervek készítését.
Minősített passzívház tanácsadó kollégáink zéró- vagy alacsonyenergiás házak tervezésében is jártasak.

1. Előkészítő tervezés

Az előterv célja, hogy a megbízóval egyetértésben az adatszolgáltatás, illetve az előtanulmányok alapján meghatározza a tervezési feladatot, annak koncepcióját, a tervezéshez szükséges adat- és feltételrendszert, szükség esetén a megbízói adatszolgáltatás kiegészítésével és pontosításával, a reális és megvalósítható változatok feltárásával. Az előterv meghatározza és bemutatja a létesítmény térbeli összefüggéseit és fontosabb műszaki megoldásait. Az előkészítő terv egyben a költségvetés alapja.

2. Tender terv

Jellemzően nagyobb léptékű beruházásoknál készül, ahol a kiviteli terv készítése hosszabb ideig tart, és a beruházás előkészítését már a tervezési folyamat lezárulta előtt el akarja kezdeni az építtető. A tender terv az építési engedélyezési tervek alapján nem teljes mértékben kidolgozott kiviteli tervdokumentációt és egy - a kiviteli terv részét is képező - tervezői költségvetési kiírást tartalmaz.

3. Engedélyezési terv

A létesítmény megvalósíthatóságát, a térbeli, funkcionális, energetikai, esztétikai stb. megoldását egyértelműen rögzítő, alátámasztó és igazoló, általában jogszabályokban rögzített tartalmú és a különböző engedélyezési folyamatokhoz készített tervdokumentáció.

4. Kiviteli terv

A jóváhagyott és végrehajtható engedélyezési terv alapján a létesítmény részeit képező szerkezetek, berendezések, anyagok konkrét megnevezését, gyártmányát, típusát is meghatározó, a rendszer részletterveit és költségvetés kiírási szövegeit, mennyiségeit és árait is tartalmazó, a kivitelezés számára szükséges részletes tervdokumentáció. A dokumentációnak nem részei a szereléstechnológiai-, a gyártmány-, valamint az organizációs tervek.

5. Megvalósulási terv

Abban az esetben szükséges, ha az engedélyezési tervektől eltértek a megvalósítás során. Ez a terv a használatbavételi engedély részét képezi, amely az elkészült épület dokumentálásához szükséges. A megvalósulási tervdokumentációnak csak az eng. tervtől való eltéréseket, rajzokat és műszaki leírásokat kell tartalmaznia.

 

Partnerek