KAZO-PLAN Bt. 8900 Zalaegerszeg, Berzsenyi u. 17. Tel.: +36 92 950 540, +36 20 389 4948  E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


 

Energetika

 

1. Energetikai tanúsítás

Energetikai tanúsítvány készítését vállaljuk új épületek használatbavételi engedélyéhez, meglévő épületek, ingatlanok adás-vételi szerződéséhez, illetve egyéb esetekben is (pl. energetikai pályázatok) .

  • Meglévő épületek esetén helyszíni felmérést végzünk
  • Elkészítjük a hatályos jogszabályoknak megfelelő energetikai számításokat
  • Kiállítjuk az épület energetikai tanúsítványát
  • Energia megtakarítást eredményező felújítási javaslatokat teszünk

 

energiaszintek.jpg

 

 

 

2. Energetikai auditálás

 

Mikor ajánlott energiaauditot készíttetni?

Amennyiben szeretné lakásának/házának energia felhasználását csökkenteni és a közeljövőben ennek érdekében beruházást, az épület korszerűsítését tervezi (pl. épületszerkezetek hőszigetelése, nyílászárók cseréje, épületgépészeti rendszerek korszerűsítése, stb.), akkor mindenképpen javasolt energiaauditot készíteni, annak érdekében, hogy a legjobb megtérülési mutatóval rendelkező, illetve az Ön igényeinek leginkább megfelelő felújítási módot valósíthassa meg.
Az energetikai audit a következőket foglalja magába:

  • az energiafogyasztó rendszerek azonosítása;
  • a tényleges energiafogyasztás meghatározása;
  • a tényleges energiafogyasztás összehasonlítása a tervezett értékekkel;
  • energia-megtakarítást elősegítő javaslatok készítése

Elvárás minden energetikai audittal szemben, hogy közelítő pontossággal tartalmazzon olyan számításokat, amelyek segítségével a tulajdonos vagy más döntéshozó el tudja dönteni, hogy mely beruházásokat indítja el, illetve mely beruházásokra készíttet megvalósíthatósági tanulmányt, tanulmányokat.
Költségbecslést készítünk, és megtérülési időt kalkulálunk minden lehetséges energia-megtakarítást eredményező felújítási alternatívához.

3. PHPP számítás

 

A PHPP programról

A passzívházak tervezéséhez elengedhetetlen a PHPP (PassivhausProjektierungsPaket) számítás. A PHPP számítás egy részletes ellenőrző és igazoló számítás annak bizonyítására, hogy a tervezett épület megfelel a passzívház kritériumainak. Ezzel a számítással még a tervezés során vizsgálhatjuk, milyen energetikai változásokat vonnak maguk után a különböző szerkezeti, alaprajzi, tájolási és tömegformálási megoldások.

A PHPP alkalmazásával a tervezés stádiumában lévő passzívház energiamérlege könnyedén meghatározható, a komponensek változtatásával módosítható, mivel egy épület tervezése során több szempontnak egyidejűleg kell érvényesülnie (forma, anyaghasználat, funkciók,stb).

A jól elkészített számítás megmutatja az egyes elemek energiamérlegre gyakorolt hatását, melyek ismeretében könnyebbé válik a tervezés, relatív egyszerűen összehasonlíthatóak a felmerülő alternatívák. A több mint 200 passzívházban elvégzett mérés igazolta, hogy általános körülmények között a PHPP-ben előzetesen kiszámolt hőszükséglet a későbbi ténylegesen fellépő fogyasztással messzemenően megegyezik.

A PHPP elsősorban tervezőeszköz, amivel az építész és a szaktervező a passzívházat szakszerűen tervezni és optimalizálni tudja. A PHPP segítséget ad a nyílászárók betervezéséhez, a lakásszellőztetés kialakításához és a gépészeti tervezéshez. A PHPP az egész házat egy egységként kezeli, beleértve a szellőztetést és az egyéb gépészetet is.

Építkezés során

Az építkezés során finomítunk a tervezési fázisban elkészített PHPP számításon. Végig követjük a módosításokat, figyelembe vesszük mi az, ami valóban megvalósult a tervekből, és minden új, számunkra lényeges információval kiegészíthetjük a számítást.

Passzívház tanúsítása

A tanúsítás igazolja az épület passzívház minőségét. A tanúsítási eljárás értékelési feltételei:

1. Fűtési energiamutató max. 15 kWh/(m2év)
2. Légtömörség-vizsgálat légcsere n50: max. 0,6 h-1
3. Összes primerenergia mutatója max. 120 kWh/(m2év), háztartási árammal együtt

Ha az Önt érdeklő kérdésekre nem talált választ, forduljon munkatársainkhoz , akik igyekeznek az egyedi esetekre is megoldást találni.

Partnerek